La demora del TC sobre la legalitat de l’Impost sobre el Patrimoni deixa en suspens possibles devolucions milionàries

L'espera per la decisió del Tribunal Constitucional (TC) sobre la constitucionalitat de l’Impost sobre el Patrimoni (IP) ha generat una situació d'incertesa per als contribuents. Aquesta demora posa en joc la possibilitat de devolucions per més de 4.500 milions d’euros, corresponents a les recaptacions de 2021, 2022 i 2023. A més, es preveu que els ciutadans també hagin d’assumir el pagament de l’exercici de 2024, que es liquidarà durant la primavera de 2025, coincidint amb la campanya de la Renda.

Aquesta situació fa que, si el TC acaba declarant l’IP inconstitucional, la quantitat total a retornar per part de l’Agència Tributària podria superar els 6.500 milions d’euros. Tot i que en diverses ocasions s’havia anunciat que la resolució arribaria durant l’estiu de 2023 o abans d’acabar l'any, la incertesa es manté.

En conseqüència, per garantir la possibilitat de devolució en cas d'inconstitucionalitat, els contribuents es veuen obligats a impugnar les liquidacions anuals de l’IP. A Roca Vilà i Jurado, recomanem a tots els afectats que s'informin de la seva situació particular i considerin els passos necessaris per protegir els seus drets, especialment en un context d’incertesa jurídica que podria tenir un gran impacte econòmic.

Contacta amb nosaltres si vols impugnar la liquidació de l’Impost sobre el Patrimoni i assegurar els teus drets en aquest context d’incertesa jurídica. A Roca Vilà i Jurado, estem al teu costat per assessorar-te en aquest procés i protegir els teus interessos.

Aquesta informació és de caràcter general i no constitueix assessorament jurídic. Per rebre assessorament o ampliar aquesta informació poden posar-se en contacte amb el nostre despatx

Anterior
Anterior

L’AEAT ja aplica el "dret a l'error tributari" per als autònoms

Siguiente
Siguiente

El permís de paternitat no dona dret a vacances pagades: decisió del TSJ de Catalunya